Társ a rák elleni küzdelemben 1998 óta
Társ a rák elleni küzdelemben 1998 óta

Blog

Rákot diagnosztizáltak III. Károly királynál

Károly királyt rákbetegséggel diagnosztizálták – közölte a Buckingham-palota. (2024.02.05.)

SZEDHETŐ-E A C-VITAMIN AVEMAR KÉSZÍTMÉNYEKKEL?

Amit biztosan tudunk, hogy a C-vitamin fontos összetevője, mind az egészséges, mind a daganatos betegek étrendjének!

GLUTÉNÉRZÉKENYSÉG ÉS AVEMAR

Miért foglalkozunk ezzel?

Sokszor kapjuk azt a kérdést, hogy vajon gluténre érzékenyek szedhetnek-e Avemart.

ÉTRENDI TANÁCSOK RÁKBETEGEKNEK – 1.

Rákellenes kezelések hatása a táplálkozásra.

ÉTRENDI TANÁCSOK RÁKBETEGEKNEK – 2.

A szervezet anyagcseréje daganatos megbetegedésben megváltozik és gyakori jelenség az étvágycsökkenés és az étvágytalanság. 

ÉTRENDI TANÁCSOK RÁKBETEGEKNEK – 3.

A megfelelő tápláltsági állapotban lévő betegeknél általában ritkábban jelentkeznek a mellékhatások, azok, amik megjelennek is enyhébbek és a kezelések között kedvezőbb a regenerálódás folyamat.

ÉTRENDI TANÁCSOK RÁKBETEGEKNEK – 4.

A daganatellenes kezelések megterhelik a szervezetet, emiatt a kezelések között olyan étrendet javasolt folytatni.

KEMOTERÁPIÁS MELLÉKHATÁSOK

Milyen mellékhatásokkal számolhatunk a kemoterápiánál? Hogyan védhetők ki a nem kívánt hatások?

CACHEXIA – KÓROS SOVÁNYSÁG

Az Avemar termékcsalád – melynek természetes eredetű aktív összetevője, a fermentált búzacsíra-kivonat – alkalmazása ajánlott a betegség során fellépő kóros soványság esetén is.

A DIAGNÓZIS UTÁN

Ahogy fizikailag, úgy érzelmileg is hatást gyakorol ránk a tudat, hogy rákosak vagyunk. Ezeket az érzelmeket, gondolatokat szeretnénk most bemutatni Önöknek, hogy tudják, a diagnózist követően minden érzés normális.

A RÁKOS BETEG NEM HIBÁS

Bizonyára senki nem akarna készakarva megbántani, hibáztatni valakit a betegségéért, ugyanakkor sajnos elég gyakran találkozunk tapintatlan kommunikációval. 

PROSZTATARÁK: MEGELŐZHETŐ LENNE

A prosztatarák a második leggyakoribb halálok az ötven év feletti férfiak körében. Évente ezerötszázan halnak meg és hatezer az új beteg Magyarországon. 

PROSZTATARÁK: SOKSZOR TÚL KÉSŐN FORDULNAK ORVOSHOZ A MAGYAR FÉRFIAK

A férfiak egészségtudatossága nagyban elmarad a hölgyekétől, sokszor pont a női családtagok beszélik rá a férfiakat a vizsgálatra.

EMLŐRÁK – MEGELŐZÉS – VIZSGÁLATOK

Nem lehet elégszer elmondani, mégis gyakran elengedjük a fülünk mellett az emlőrák megelőzésének, az önvizsgálatnak fontosságát.

RÁK BETEGSÉG – A FIZIKAI MOZGÁS SEGÍTHET?

Magyarországon, az emberek jelentős része nagyon keveset mozog a mindennapokban, s ez sokszor még tovább csökken egy daganatos betegség diagnózisa után. 

A KREATIVITÁS GYÓGYÍTÓ EREJE

Nem csupán a betegséggel farkasszemet nézők esetében, de egész létünk során. Számoljunk le az önsanyargatással, ne akarjunk folyton máshol, máshogy lenni, kezdjük el szeretni magunkat. Így, ahogy vagyunk. Itt és most. 

AEROLA PIGMENTÁCIÓ

Hivatalosan az areola tetoválás a mellbimbó és udvarának helyreállítását jelenti. Ennek a beavatkozásnak több típusa is lehetséges. 

RÁK: HIPOCHONDRIA, VAGY VALÓS FÉLELEM?

A félelem a ráktól nem egyszerű hipochondria, inkább széleskörű pszichózisnak hívhatjuk, amely mind az egyén, mind a társadalom szintjén képes súlyos károkat okozni. Ugyanis a betegséget sokszor nem a helyén kezeljük.

AVEMAR ELKÉSZÍTÉSI ÖTLETEK

Az Avemar elérhető különböző italporok és tabletta formájában. Az italporok alkalmazását azoknak javasoljuk, akik nyelési nehézség miatt nem szeretnének tablettát szedni, vagy csak szívesebben fogyasztanak egy italt. Az italporok egyszerűen elkészíthetők vízzel, de a napi fogyasztást megkönnyítheti és változatossá teheti az itt bemutatott pár recept.

EGYRE TÖBB MÓDON SEGÍT A FERMENTÁLT BÚZACSÍRA-KIVONAT

Magyarországon, az emberek jelentős része nagyon keveset mozog a mindennapokban, s ez sokszor még tovább csökken egy daganatos betegség diagnózisa után. 

HOGYAN SEGÍTHETJÜK RÁKBETEG ISMERŐSÜNKET A TÁVOLBÓL?

Legyünk megértők, támogatók, de sose akarjuk ráerőltetni sem magunkat, sem ötleteinket az érintettre.

HOGYAN TÁMOGASSUK RÁKBETEG SZERETTÜNKET?

Számos tanulságos beszámoló támasztja alá, hogy mennyivel gyorsabb és tartósabb javulás volt tapasztalható azoknál a betegeknél, akiket szerető család vett körül.

NEM CSAK TÜDŐRÁKOT OKOZHAT A DOHÁNYZÁS!

Az iparilag fejlett országokban – köztük Magyarországon – a dohányzás felelős a halálos kimenetelű rákos megbetegedések mintegy harmadáért. A rákos halálozások egyharmada tehát pusztán azzal megelőzhető lenne, ha kiküszöbölnénk a dohányzást.

A JÓGA HATÁSA A DAGANATOS BETEGSÉGRE

Számos tanulmány bizonyítja, hogy a jóga javítja a rákbetegségben szenvedők, illetve a betegségen átesettek életminőségét: csökkenti a stresszt, javítja az alvás minőségét és a hangulatra is jó hatással van.

KARÁCSONY AZ ÉLET ÜNNEPE

A karácsony különleges időszak, a családok összegyűlnek, a fények ragyognak, és az emberek megtapasztalhatják az öröm és az együttlét varázsát. Az ünnep azonban nem mindig hoz örömet mindenki számára. 

HOGYAN KÖZELEDJÜNK, HA MEGTUDTUK ISMERŐSÜNKRŐL, HOGY MEGBETEGEDETT?

Összegyűjtöttünk néhány fogódzót, hogy magabiztosabban merjük megtenni az első lépést és a találkozásaink során támaszai lehessünk az érintettnek.