Loading...

Az Avemar fermentált búzacsíra kivonatot tartalmazó készítmény daganatos betegek részére, az onkológiai kezelések kiegészítésére. Napi fogyasztása a rák diagnózisának első pillanatától javasolt. Tabletta és több féle italpor formában készítjük. Magyar találmány, amely 1998 óta világszerte kapható.

Recept nélkül megvásárolható a patikákban,  weboldalunkon és budapesti márkaboltunkban is. Az Avemar gyártása gyógyszergyári körülmények között, szigorú minőségbiztosítási protokoll betartásával történik Magyarországon.

Feltalálója Dr. Hidvégi Máté, aki a Nobel-díjas Szent-Györgyi Albert kutatásai alapján alkotta meg forradalmi készítményét 1998-ban. Az Avemart azóta a világ számos országában folyamatosan alkalmazzák daganatos betegek kiegészítő terápiájában. Dr. Hidvégi a rákkutatásban szerzett érdemeiért Köztársasági Elnöki aranyéremben részesült.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet által jóváhagyott útmutató alapján az Avemar szedése ajánlott rosszindulatú daganatos betegségben szenvedők klinikai onkológiai kezelésének (műtét, radioterápia, kemoterápia, immunterápia stb.) kiegészítésére, valamint a daganatos betegség során fellépő kóros soványság (cahexia) esetén.

Az Avemar kedvező tulajdonságai magas spermidin tartalmának és egyedi összetételének köszönhetők.

Az Avemar élettani hatásával kapcsolatban az elmúlt 24 évben készített, mintegy 150 magyar és nemzetközi kutatás eredményei az Európai Unió rendelkezéseivel összhangban, az érintettek számára nem tehetők közzé.

Ezeket a kutatásokat kizárólag egészségügyi szakemberek, orvosok és gyógyszerészek érhetik el a https://www.research.avemar.com/hu címen.

Az Avemar napi fogyasztása minden rosszindulatú daganattípusnál, így többek között vastag- és végbélrák, emlőrák, prosztatarák, tüdőrák, rosszindulatú festékes anyajegy (melanóma), fej-nyaki rákok, szájüregi rákok, nyálmirigyek rosszindulatú daganatai, hasnyálmirigyrák, veserák, hugyhólyagrák, non-Hodgkin limfóma, petefészekrák, myeloma multiplex, leukémiák, pajzsmirigyrák, májrák (hepatocelluláris karcinóma), hererák, lágyrészdaganatok, gyermekkori szolid tumorok, központi idegrendszeri daganatok esetén is ajánlott a diagnózis legelső pillanatától.

Az Avemar készítmények aktív összetevője az Avemar Pulvis, amely válogatott minőségű búzacsíra biotechnológiai átalakításával készül. A búzacsíra rendkívül magas spermidin tartalmú, olajokban gazdag növényi rész, melynek szabadalmaztatott kivonatát fermentációval, vegyszerek használata nélkül készítjük el gyógyszergyári körülmények között. Az Avemar egyedi összetevőkkel, egyedi gyártástechnológiával készül és került törzskönyvezésre, így nem helyettesíthető más, búzacsíra alapú készítményekkel.

Igen, a kezelések előtt, alatt és azok befejeződése után is szedhető.

Daganatos betegség esetén folyamatosan kell szedni, mindaddig, míg a betegség fennáll.

Az Avemarral végzett humán klinikai vizsgálatok legalább 6 hónapos alkalmazást feltételeztek, így feltétlenül érdemes legalább 2-3 hónapon keresztül szedni a készítményt, hogy kedvező hatásai mindenképpen érezhetővé váljanak.

Az Avemar egy kémiailag jól körülírt anyag, számos országban hosszú évek óta kapható és számottevő mellékhatások jelentése nélkül alkalmazott készítmény. Az Avemar biztonságosságának alapja a gyártásához felhasznált válogatott minőségű búzacsíra, amely évezredek óta az emberi táplálkozás részét képezi, és nincs arra utaló jel, hogy az egészségre káros lenne.

A segédanyagként maltodextrint és kolloid szilícium-dioxidot tartalmazó Avemar pulvis készítmény biztonságosságát akut, szubakut és krónikus toxicitási vizsgálatokkal, mutagenitási, genotoxicitási és karcinogenitási vizsgálatokkal, valamint a hematológiai hatásokat értékelő, daganatos betegek részvételével több éven keresztül végzett vizsgálatokkal elemezték.

A vizsgálatok eredményei azt mutatták, hogy a készítmény még a rendeltetésszerű alkalmazást jóval meghaladó mennyiségek esetén (akár 50-szeres dózis) sem okozott mellékhatásokat. Az Avemar hosszútávú alkalmazásának a rákos betegek hematológiai státuszára gyakorolt hatása méréséhez az alábbi paramétereket vizsgálták: fehérvérsejtszám, vörösvérsejtszám, hemoglobinszint, hematokrit, vérlemezkeszám, vérsüllyedés, limfocitaszám, neutrofil granulocitaszám, monocitaszám, eozinofil granulocitaszám és protrombinszint. Az Avemar-kezelés első, harmadik és ötödik évében is az összes érték a normál tartományon belül maradt.

Az előrehaladott stádiumú betegségben szenvedő, vagyis legyengült és kevésbé ellenálló betegek részvételével végzett klinikai vizsgálatokból származó adatok is alátámasztják a készítmény tartós alkalmazásának biztonságosságát.

Az Avemar magyar találmány és hazai gyártású készítmény. 1998-ban került a daganatos betegek kiegészítő terápiájában alkalmazott készítmények közé. Magyarországon kívül jelenleg többek között az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Dél-Koreában, Vietnámban, Kanadában, az Egyesült Királyságban és az Európai Unió országaiban alkalmazzák.

Magyarország hírnevét öregbíti, hogy magyar kutatócsoport révén vált nemzetközi elismertségű találmánnyá, hazai szakemberek dolgozták ki a termék gyógyszergyártási technológiáját, aminek alapanyaga a kiváló minőségű magyar búzacsíra.

2006-ban az Avemar – melyet az USA-ban akkoriban AVÉ néven forgalmaztunk – nyerte el az év legjobb új táplálkozástudományi terméke fődíját, a terület egyetlen Oscar-díjának számító NutrAward-ot. A díjat az Egyesült Államok-beli kaliforniai Anaheimben megrendezett Natural Products Expo West / Supply Expo keretében adták át. A legjobb új terméknek járó díjat, a NutrAward-ot a zsűri négyszáz innovatív termékből választotta ki, amelyekre a kiállítás ideje alatt 44 ezer szakmai látogató szavazott. A NutrAward fennállása óta először fordult elő, hogy a díjat európai innovációnak ítélték oda.

Ez a világdíjas termék a Magyarországon jelenleg kapható Avemar granulátum.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak. Részletek