Társ a rák elleni küzdelemben 1998 óta
Társ a rák elleni küzdelemben 1998 óta
AVEMAR ITALPOR GRANULÁTUM - angol nyelvű dobozban

Fermentált-búzacsíra kivonatot tartalmazó, speciális gyógyászati célra szánt élelmiszer daganatos betegek részére a onkológiai kezelés kiegészítésére, napi fogyasztásra.

A fruktózzal édesített italport azoknak ajánljuk, akik nyelési nehézség miatt szívesebben fogyasztják a hatóanyagot ital formájában a tabletta helyett. 90 kg testtömeg alatt napi 1 adag fogyasztását javasoljuk, így a 30 tasak 1 havi adagot jelent.

Cukorbetegek részére a steviával ízesített D-vitaminos granulátum és liofilizátum, vagy az édesítés nélküli filmtabletta forma javasolt.

Az Avemar pozitív élettani hatásainak kialakulásához legalább 2 hónapra van szükség, ezért amennyiben a terméket szeretné kipróbálni, legalább 2 hónapig tartó folyamatos szedést, 2 doboz készítményt javaslunk.

28 476 Ft + ÁFA = 29 900 Ft
Doboz nyelve:
A vásárlás után járó pontok: 4 485 Ft
Ajánlom
Kérdés a termékről
Felhasználói tájékoztató

AZ OÉTI (Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet) által 2021. december 6-án jóváhagyott Avemar felhasználói tájékoztató szövege:

1. Mi az Avemar?

Az Avemar speciális – gyógyászati célra szánt – élelmiszer daganatos betegek részére.

2. Mi az Avemar aktív összetevője?

1 tasak (17g) Avemar 8,5g Avemar pulvist (port) tartalmaz. Az Avemar pulvis egy speciális, szabadalommal védett, gyógyszertechnológiai eljárással előállított kivonat, amelynek csupán kiindulási alapanyaga a búzacsíra.

3. Mit tartalmaz még a készítmény?

Fruktózt, természetes narancs aromát, étkezési sót, maltodextrint, kolloid szilícium-dioxidot.

4. Mikor ajánlott az Avemar alkalmazása?

Az Avemar szedése ajánlott rosszindulatú daganatos megbetegedésben szenvedők klinikai onkológiai kezelésének (műtét, radioterápia, kemoterápia, immunterápia stb.) kiegészítésére. Az Avemart az onkológiai kezelések előtt, alatt és azok befejeződése után folyamatosan, megszakítás nélkül ajánlott alkalmazni. Az Avemar a daganatos betegség bármely stádiumában szedhető. Műtétet követően az Avemar szedését akkor lehet megkezdeni, amikor a beteg szájon át történő táplálása (étkezés) legalább 4 nap óta zavartalanul megvalósult.

5. Mikor lehet elkezdeni az Avemar szedését?

Az Avemar alkalmazását már a daganatos betegség felismerését követően érdemes megkezdeni, nem szükséges várni az onkológiai kezelésekig.

6. Mit kell tudni a szedés megkezdése előtt?

A készítmény nem használható egyedüli tápanyagforrásként! Az Avemar alkalmazása nem helyettesíti az onkológiai kezeléseket és gyógyszereket!

7. Hogyan kell alkalmazni az Avemart?

Az Avemar szedése folyamatosan, megszakítás nélkül ajánlott. Az onkológiai kezelések befejezése után a készítmény további – több éven át tartó – folyamatos alkalmazása ajánlott a teljes gyógyulásig. Amennyiben az Avemar szedését valamilyen oknál fogva megszakította vagy szüneteltette, később elkezdheti újra.

8. Mikor nem szabad szedni a készítményt?

Terhesség és szoptatás során a készítmény nem szedhető. Szervi vagy szöveti transzplantációs beavatkozásban (szervátültetés) részesülő betegek részére az Avemar alkalmazása szintén kizárt. Nem szedhető a készítmény a gasztrointesztinális traktus vérző eróziói, illetve ulcusai (vérző gyomor- és nyombélfekély), enteritisz/kolitisz (súlyos bélgyulladások), malabszorpciós szindróma (súlyos felszívódási zavar) esetén. Ugyancsak ellenjavallt a készítmény alkalmazása fruktóz intoleranciában, lisztérzékenység (cöliákia), vagy a készítmény bármely összetevőjére való túlérzékenység esetén.

9. Szedhetik-e cukorbetegek az Avemart?

Igen, cukorbetegek is alkalmazhatják, orvosi ellenőrzés mellett, a szénhidrát tartalom figyelembevételével.

10. Mikor kell az Avemar alkalmazását ideiglenesen szüneteltetni?

A tápcsatornába juttatott kontrasztanyagos vizsgálatok során (például bárium-szulfátos gyomor-bél röntgendiagnosztikai vizsgálat) javasolt az Avemar használatát a vizsgálat előtt már 2 nappal felfüggeszteni, majd a vizsgálat utáni napon folytatni. Minden esetben a kezelőorvos utasítása az irányadó. Amennyiben a vizsgálatok, beavatkozások megkívánják, hogy a beteg éhgyomorral érkezzen, akkor ezt az Avemar alkalmazásánál is figyelembe kell venni.

11. Szedhetik-e gyermekek a készítményt?

Igen, az Avemar 2 éves kortól szedhető.

14 ÉV FELETT 6-13 ÉV KÖZÖTT 2-5 ÉV KÖZÖTT
1 tasak (1 normál adag) 3/4 tasak (gyerek – B adag) 1/2 tasak (gyerek – A adag)
90kg testtömeg alatt: napi 1x normál adag napi 1x gyerek B-adag napi 1x gyerek A-adag
90kg testtömeg felett: napi 2x normál adag (reggel és este)

 

12. Milyen nem kívánt hatást válthat ki a készítmény?

Mellékhatások előfordulása rendkívül ritka; esetenként lágyabb széklet, hányinger, émelygés előfordulhat.

13. Szedhető-e az Avemar más gyógyszerekkel, készítményekkel?

Igen, szedhető. C-vitamin, C-vitamin tartalmú készítmények és az Avemar bevétele között legalább 2 órás szünetet kell tartani! Célszerű az Avemart a gyógyszerektől, gyógyhatású készítményektől eltérő időpontban alkalmazni.

14. Hogyan kell az Avemart elkészíteni?

Egyszeri adag elkészítéséhez egy tasaknyi (17g) Avemart töltsünk ki egy pohárba. Tetszés szerint öntsük fel 1-2 dl vízzel (szénsavmentes ásványvízzel), alaposan keverjük el, majd a kapott folyadékot igyuk meg. A fél órán belül el nem fogyasztott oldatot később felhasználni nem szabad! Az elkészítéshez használható üdítőital, tea, kefir, joghurt, kakaó vagy tej is. A tapasztalatok szerint a hűvös, hideg folyadék kellemesebben fogyasztható oldatot eredményez. Fontos, hogy az elkészítéshez használt folyadék ne legyen meleg vagy forró! C-vitamin tartalmú (aszkorbinsavat vagy E 300 élelmiszeradalékot tartalmazó) itallal való elkészítés nem ajánlott. Az Avemar az előírás szerinti elkészítés után tápszondába is beadható (ekkor célszerűen kevés vízben feloldva).

15. Mennyi az ajánlott napi adag és mikor javasolt bevenni?

14 ÉV FELETT 6-13 ÉV KÖZÖTT 2-5 ÉV KÖZÖTT
1 tasak (1 normál adag) 3/4 tasak (gyerek – B adag) 1/2 tasak (gyerek – A adag)
90kg testtömeg alatt: napi 1x normál adag napi 1x gyerek B-adag napi 1x gyerek A-adag
90kg testtömeg felett: napi 2x normál adag (reggel és este)

Kemoterápiás kezelésben részesülő gyermek részére a kemoterápia teljes időszaka alatt naponta az életkora szerinti egyszeri adag kétszerese adható (reggel és este egy-egy egyszeri gyerek-A vagy gyerek-B adag).

16. Hogyan kell tárolni és szállítani az Avemart?

Hőtől védve, száraz, hűvös helyen tárolandó. Javasolt 22°C alatt. Gyermekektől elzárva tartandó! Ügyeljen arra, hogy a készítményt szállítás közben tartósan ne érje jelentős hőhatás.

17. Milyen tudományos vizsgálatok történtek az Avemarral?

Kérjük, látogasson el a www.avemar.hu honlapra, ahol áttekintést kaphat azokról a rangos hazai és nemzetközi publikációkról, amelyek az Avemarral végzett klinikai vizsgálatok eredményeiről, tapasztalatairól számolnak be.

 

Csomagolási egység: 30 tasak/doboz, nettó tömeg 510g (30 x 17g)

OÉTI nyilvántartási szám: T/3072/2021

Gyártó és forgalmazó: Biropharma Kft., H-6413 Kunfehértó, IV. körzet 6.

 

Amennyiben a felhasználói tájékoztató áttanulmányozása után további kérdése lenne, vagy az Avemar szedésével szerzett tapasztalatok kapcsán kérdései merülnek fel, kérjük, hívja az Avemar Információs Központot a (061) 20-20-290-es telefonszámon, vagy írjon az aik@avemar.hu e-mail címre, illetve postán a 1123 Budapest, Kék Golyó u. 14. címre.

 

Felhasználói tájékoztató letöltése »

Összetevők

Összetevők: Avemar pulvis 50,0% (ebből fermentált búzacsíra-kivonat szárazanyag 63,2%, maltodextrin, csomósodást gátló anyag [szilícium-dioxid]), fruktóz, természetes narancsaroma, nátrium-klorid.

Az Avemar mikrogranulátum aktív összetevője az Avemar pulvis koncentrátum, amely válogatott minőségű búzacsíra biotechnológiai úton átalakított kivonata.

Részletes tápanyag összetétel a dobozon található.

ELKÉSZÍTÉSI ÖTLETEK

Az Avemart hosszabb ideje alkalmazó betegek tapasztalatai és beszámolói alapján, dietetikusunk ajánlásával összegyűjtöttünk néhány, a speciális élelmiszer fogyaszthatóságát megkönnyítő elkészítési ötletet és javaslatot.

Reméljük, hogy mindenkinek tudunk segíteni, akinek esetleg gondot okozott az Avemar elfogyasztása. Akinek ez nem okoz problémát, javasoljuk, hogy továbbra is a megszokott módon alkalmazza!

Továbbra is várjuk ötleteiket – levélben, e-mailben vagy telefonon – amelyeket megoszthatunk másokkal.