Társ a rák elleni küzdelemben 1998 óta
Társ a rák elleni küzdelemben 1998 óta
Blog

ÍGY KÉSZÜL AZ AVEMAR, AZAZ MINDEN, AMIT ÉRDEMES TUDNI A FERMENTÁCIÓRÓL

Avemar
ÍGY KÉSZÜL AZ AVEMAR, AZAZ MINDEN, AMIT ÉRDEMES TUDNI A FERMENTÁCIÓRÓL

„A készítmény aktív összetevője az Avemar pulvis, amely válogatott minőségű búzacsíra biotechnológiai úton átalakított kivonata”. 

Az Avemar készítmények dobozán a következőt olvashatjuk: „A készítmény aktív összetevője az Avemar pulvis, amely válogatott minőségű búzacsíra biotechnológiai úton átalakított kivonata”. Az Avemar pulvis-t speciális „fermentált búzacsíra kivonat”-nak is nevezzük.

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy mi is ez a fermentációnak nevezett biotechnológiai átalakítás, hogyan jön létre ez az értékes komplex esszencia, ami ilyen előnyös tulajdonságokkal rendelkezik a daganatos betegek terápiájának kiegészítése során?

Ezt a témát járjuk körbe az alábbiakban:

MIT IS JELENT EZ A SZÓ, HOGY „FERMENTÁCIÓ”?

Magyar jelentése: erjedés. Számos természetes folyamat zajlik mikroorganizmusok (gombák, baktériumok) közreműködésével, melynek során szerves anyagok lebontása, átalakulása megy végbe. Az ember felismerte és hasznosította az ezekben a folyamatokban rejlő lehetőségeket. Így jött létre a „fermentálás” (erjesztés), amely már tudatos, irányított technológiai folyamat.

A fermentálásra egy közismert egyszerű példa a sörgyártás, borgyártás, de biotechnológiai fermentációval állítják elő pl. a penicillint és számos más antibiotikumot is.

MI A HELYZET AZ AVEMAR GYÁRTÁSA ESETÉN?

Az Avemar alapanyaga a kiváló, válogatott minőségű búzacsíra. Ez nem csíráztatott búza csírája, hanem a búzamagban található kicsi, „életcsíra” melyet malmi eljárással nyernek ki a búzaszemekből. Éves szinten megközelítőleg 100 tonna búzacsírátdolgoznak fel a Biropharma Kft. dél-alföldi, Kunfehértón található üzemében.

Az értékes Avemar pulvis előállítás céljára a Biropharma Kft. speciális élesztőtörzset használ. (ÉRDEKESSÉG! az alkalmazott Saccharomyces cerevisiae élesztőtörzset a párizsi Pasteur Institute Paris intézetben deponálták).

A fermentáció körülményeit, paramétereit gondosan kidolgozták, szabadalommal védték. Steril levegőztetést biztosítanak a folyamat során. A speciális élesztőtörzs jelenlétében kapott értékes fermentátumot elválasztás, finomszűrés után vákuumban (alacsony nyomáson) kíméletesen besűrítik, majd porlasztva szárítják. Az alkalmazott porlasztva szárítási eljárás rendkívül gyors és kíméletes, óvja a hőérzékeny összetevőket a hőterheléstől. Az így kapott por az Avemar pulvis, az Avemar készítmények tablettázásához, granulátum- és italporkészítéséhez használt alapanyaga.

HOGYAN LESZ A KAPOTT AVEMAR POR HATÓANYAGBÓL AVEMAR KÉSZTERMÉK?

A különféle Avemar formulákat a Biropharma Kft. szigorú gyógyszergyártási körülmények között állítja elő, csomagolja és ellenőrzi. A gyártási folyamat tiszta, szűrt és nyomott légellátású terekben történik. A kapott Avemar termékeket gyártási tételenként minden előírt paraméter szerint ellenőrzik. Az ellenőrzéshez hozzá tartoznak az ún. nagynyomású kromatográfiás (HPLC-s) vizsgálatok is, melynek során mennyiségi és minőségi (ujjlenyomat kromatográfiás) vizsgálatokat végeznek.

A megbízható minőség az alapja az Avemar nemzetközi sikereinek és hírnevének, hiszen több országban díjakkal is elismerték azt a szakmai színvonalat, melyet képvisel.

Amennyiben további kérdése merülne fel a témát illetően, forduljon hozzánk bizalommal az aik@avemar.hu e-mail címen, vagy hívja a +36 1 202 0290 számot, vagy látogasson el budapesti Avemar márkaboltunkba (1123 Budapest, Kék golyó utca 14.), ahol munkatársaink készséggel válaszolnak kérdéseikre, észrevételeikre.