Az alkohol és a rák betegség kapcsolata

Magyarországon jelenleg 800 ezer regisztrált alkoholista él, de az úgynevezett nagyivók száma 2,5 millióra is tehető.
Ne higgyük, hogy napi egy pohárka ital teljesen ártalmatlan: egy új kutatás eredményei igazolták, hogy a rendszeres alkohol fogyasztás szerepet játszhat a rák betegség kialakulásában is.

Évente 30 ezren halnak meg alkohollal összefüggő betegségben, ezért is fontos, hogy odafigyeljünk a magunk és a környezetünkben élők alkohol fogyasztási szokásaira.

Az alkohol egészségkárosító hatása, így a rákos megbetegedések előfordulásának gyakoriságára kifejtett hatása is, lényegében független attól, hogy azt milyen formában (bor, sör, pálinka, whisky stb.) fogyasztják.

A szeszes italok elsősorban azon szövetekre fejtenek ki rákkeltő hatást, amelyekkel a fogyasztás során közvetlen érintkezésbe kerülnek, vagyis a szájüreg, garat, felső légutak nyálkahártyáján érvényesül elsősorban az alkoholhatás. A májat, ahol az alkohol lebontása, anyagcseréje, feldolgozása történik, a mértéktelen alkoholfogyasztás ezért szintén súlyosan érinti.

A szeszes italok a nyálkahártyák (garat, szájüreg, nyelőcső, gyomor, bél) sejtjeit irritálva azokat érzékenyebbé teszik más forrásból - például a dohányzásból - származó karcinogén anyagok rákkeltő hatása iránt. Egyértelműen bizonyított, hogy az alkoholfogyasztás fokozza más rákkeltő tényezők rákkeltő hatását.

A szakemberek szerint fontos, hogy az alkoholfogyasztásban rejlő kockázatok minél jobban tudatosuljanak a fogyasztókban.

Egyes vélemények szerint az alkoholban rejlő veszélyeket a cigarettával megegyező módon és szigorúsággal kellene kezelni, és a "fogyassza mértékkel" feliratok helyett direktebb, az alkoholfogyasztás egészségügyi kockázatait hangsúlyozó információkkal kellene figyelmeztetni a vásárlókat a lehetséges következményekre.

Segítség a leszokáshoz itt »

A legfontosabb tudnivalók a világon egyedülálló fermentált búzacsíra-kivonat készítményünkről.
További termékinformáció: 06 (1) 2020 290

Itt elérhetők a TV-ben, rádióban, újságban és interneten megjelent fontos és hasznos információk készítményeinkről.

Információs weboldal szakmai közönség (onkológusok, orvosok, gyógyszerészek) részére magyar, angol, német, francia és spanyol nyelven.

Itt megtalálja, mikor, hol és milyen kedvezmények vagy akciók segítik Önt a vásárlásban.

Kedvező árú, diszkrét szolgáltatásunk 2008 óta áll vásárlóink rendelkezésére.
Telefonon is rendelhet: 06 (1) 301 0141

Budapesten és 5 vidéki városban állunk az érdeklődők, betegek rendelkezésére.

Csatlakozzon hozzánk most! Köszönjük, ha megosztja híreinket ismerőseivel!

Információs anyag (szórólap, szórólaptartó, plakát, mappa) rendelési lehetőség gyógyszertárak, drogériák, bioboltok, gyógyászati szaküzletek és háziorvosok részére!