Tavasz és nyár rák betegen – ezt érdemes elkerülni!

A legtöbb beteg kedvenc évszaka a tavasz és a nyár, hiszen ilyenkor minden vidámabb, frissebb, sokaknak könnyebb a gyógyulás is.

Azonban vannak dolgok, amikre a biztonságuk és a gyógyulásuk érdekében a daganatos betegeknek különösen oda kell figyelniük ezekben az évszakokban.

Van speciális tanács rákbetegeknek a nyári meleggel, illetve a napozással kapcsolatban?

A kezelés alatt álló betegek gyakran nehezebben viselik a meleget, ami akár rosszullétet is okozhat esetükben. Jobb, ha ilyenkor inkább egy hűvös helységben töltik a napot. Praktikus lehet a légkondicionáló, azonban arra nagyon kell figyelni, hogy ne legyen túl hideg a lakásban. Ha a beteg nehezen viseli a meleget, feltétlenül ügyeljen a sok folyadék fogyasztására!

A megfelelő folyadékbevitel rendkívül fontos a kezelés alatt álló daganatos betegek számára. A mellékhatásként jelentkező hányás és hasmenés nagyon megterheli a szervezetet, akár kiszáradáshoz is vezethet, aminek a veszélye meleg időben még nagyobb, mint általában.
A nem megfelelő folyadékbevitel enyhébb tünete lehet a lábgörcs vagy a szédülés, amit azonnal orvosolni kell.

Betegek és egészségesek számára egyaránt lehet veszélyes a napozás, hiszen manapság a nap UV sugárzása sokkal erősebb és ártalmasabb, mint évekkel ezelőtt.
A daganatos szervezet immunsérült, immungyengült állapotban van, ezért a káros hatás gyorsabban jelentkezik. Így például műtét után a sebgyógyulás idején, illetve a kezelések után három hónapig, de inkább fél évig a nyílt napon való tartózkodást érdemes elkerülni.

Ha a beteg ereje, és állapota engedi, nyugodtan mehet strandra vagy uszodába is, csak a napfénytől kell védenie magát, ha a szabadban tartózkodik.
Azonban daganatos betegek számára a termálvíz még kis mértékben sem ajánlott. Ezek a magas hőfokú vizek ugyanis egyfajta hőterápiaként működnek, melyek hatással lehetnek a daganatos sejtekre, aminek következménye még nem ismert.
Erre abban az esetben is oda kell figyelni, ha a kontrollvizsgálatokon éppen nem látszik daganat a testben.

A legfontosabb tudnivalók a világon egyedülálló fermentált búzacsíra-kivonat készítményünkről.
További termékinformáció: 06 (1) 2020 290

Itt elérhetők a TV-ben, rádióban, újságban és interneten megjelent fontos és hasznos információk készítményeinkről.

Információs weboldal szakmai közönség (onkológusok, orvosok, gyógyszerészek) részére magyar, angol, német, francia és spanyol nyelven.

Itt megtalálja, mikor, hol és milyen kedvezmények vagy akciók segítik Önt a vásárlásban.

Kedvező árú, diszkrét szolgáltatásunk 2008 óta áll vásárlóink rendelkezésére.
Telefonon is rendelhet: 06 (1) 301 0141

Budapesten és 5 vidéki városban állunk az érdeklődők, betegek rendelkezésére.

Csatlakozzon hozzánk most! Köszönjük, ha megosztja híreinket ismerőseivel!

Információs anyag (szórólap, szórólaptartó, plakát, mappa) rendelési lehetőség gyógyszertárak, drogériák, bioboltok, gyógyászati szaküzletek és háziorvosok részére!