Rák betegség – A fizikai mozgás segíthet?

Magyarországon, az emberek jelentős része nagyon keveset mozog a mindennapokban, s ez sokszor még tovább csökken egy daganatos betegség diagnózisa után. Holott sosem késő elkezdeni: egyre több tudományos publikáció támasztja alá, hogy a rendszeresen, intenzíven sportoló rákbetegeknek jobbak a gyógyulási, a túlélési esélyei, tovább és jobb életminőségben élnek, mint akik passzívak.

Vajon sporttal (is) küzdhetünk a daganatok ellen?

Az Avemar Kisokos 18. része erre a kérdése keresi a választ...

...a rendszeres és örömmel végzett mozgás nagyon pozitív hatású az emberi szervezetre. Azon kívül, hogy véd a stressz káros hatásaitól, serkentően hat az immunrendszerre, csökkenti a vércukor szintjét, valamint a - több ráktípus növekedését is serkentő - fölösleges ösztrogént és tesztoszteront. Ezeken nem elhanyagolható szempont, hogy lelkileg is nagyon jótékony hatású.

Akik súlyos betegséggel kell, hogy szembe nézzenek, gyakran küzdenek depresszióval. Számukra is hasznos lehet a mozgás, mert elűzi, nem engedi felszínre törni a negatív gondolatokat. A mozgás serkenti azokat a sejtjeinket, amelyek képesek harcolni a rák ellen: tulajdonképpen erősíti a szervezet öngyógyító képességét. Ezek miatt mondják a sportolást „rákmegelőzőnek” is. Csak jól kell csinálni!

Természetesen nem mindegy, milyen mozgást és hogyan végzünk. Például a boltba leszaladás, vagy három kör a bevásárlóközpontban nem számít sportnak.

A vizsgálatok szerint minden ráktípusnál más az a mozgásmennyiség, ami segítség lehet a betegség leküzdésében, vagy a kiújulás megelőzésében.

Sok kórházban dolgoznak gyógytornászok, érdemes segítséget kérni tőlük, hogy olyan mozgássort tanítsanak meg, amely figyelembe veszi a szervezet aktuális állapotát, az esetleges társbetegségeket, panaszokat és lehetőségeket. A fizioterápiás foglalkozás motivációt is ad és segít megtalálni a személyre szabott, optimális mozgásformát.

A legfontosabb tudnivalók a világon egyedülálló fermentált búzacsíra-kivonat készítményünkről.
További termékinformáció: 06 (1) 2020 290

Itt elérhetők a TV-ben, rádióban, újságban és interneten megjelent fontos és hasznos információk készítményeinkről.

Információs weboldal szakmai közönség (onkológusok, orvosok, gyógyszerészek) részére magyar, angol, német, francia és spanyol nyelven.

Itt megtalálja, mikor, hol és milyen kedvezmények vagy akciók segítik Önt a vásárlásban.

Kedvező árú, diszkrét szolgáltatásunk 2008 óta áll vásárlóink rendelkezésére.
Telefonon is rendelhet: 06 (1) 301 0141

Budapesten és 5 vidéki városban állunk az érdeklődők, betegek rendelkezésére.

Csatlakozzon hozzánk most! Köszönjük, ha megosztja híreinket ismerőseivel!

Információs anyag (szórólap, szórólaptartó, plakát, mappa) rendelési lehetőség gyógyszertárak, drogériák, bioboltok, gyógyászati szaküzletek és háziorvosok részére!