A daganattípusok tünetei II.

Fontos odafigyelni testünk jelzéseire, és ha bármilyen - daganatra specifikus - figyelmeztető tünetet észlelünk, akkor haladéktalanul orvoshoz fordulni.

Milyen specifikus, jellegzetes figyelmeztető tünetek jelentkezhetnek a különböző daganattípusok esetében?

Avemar Kisokos sorozatunk 14. részében ezt, a már múlt héten megkezdett témát folytatjuk...

Heredaganatok

Napjainkban az egyik legnagyobb sikerrel gyógyítható rákos megbetegedés. Eleinte a herében tapintható fájdalmatlan, tömött göb hívhatja fel a figyelmet, ami később egyre fájdalmasabbá válik. Sok esetben a here meg is nagyobbodik, mivel a herezacskóban folyadék szaporodik fel. Ha a daganat hormont termel, a mellek is megnagyobbodhatnak. A fájdalom gyakran a deréktájékon jelentkezik. Ha előrehaladott a folyamat, a lágyékon tapintható nyirokcsomók jelennek meg.

Hólyagdaganat

A leggyakoribb specifikus tünet a vérvizelés, a véres vizelet lehet. Előfordulhat még gyakori vizelés, vizelési nehézségek, valamint kezelésre nem reagáló húgyúti fertőzések is a daganat első tüneteként. Gyakran az ismeretlen okból kialakult étvágytalanság, fogyás, vérszegénység hátterében is ez a rák betegség állhat.

Májdaganat

A májban gyakrabban fordulnak elő más daganatok áttétei, mint elsődlegesek. A rosszindulatú májdaganatok gyakran lázzal, fogyással, májmegnagyobbodással, sárgasággal járnak. Nyomásérzékenység lehet a bordaív alatt, esetenként a tumor is tapinthatóvá válik.

Méhnyakrák

A méhnyakrákot egy vírus, a Humán papillómavírus (HPV) okozza, a fertőzés nélkül nem alakulhat ki a betegség. Fontos tudni, hogy a HPV fertőzés nagyon gyakori, bizonyos korosztályokban minden harmadik-negyedik nő is fertőzött lehet, de ennek ellenére a betegség ritka, és ami még fontosabb, 100%-ban megelőzhető. Mindössze meghatározott gyakorisággal (évente, három évente, eredménytől és kortól függően) el kell menni nőgyógyászati vizsgálatra, ahol az orvos HPV vizsgálatra is vesz majd kenetet és amennyiben az eredmény negatív, a betegségtől nem kell tartani. Ha a betegség már elindult, korai stádiumban felismerve egy kis műtéttel tökéletesen gyógyítható. Járjanak szűrésre és nem lesz semmi baj.

Pajzsmirigydaganatok

Korai tünetek közzé tartozik a nyak-, fül- és tarkótáji fájdalom, nyelési nehezítettség. Megtévesztő tünet lehet a rekedtség. A nyaki nyirokcsomók megnagyobbodhatnak. Durva, egyenetlen felszínű, nagyobb pajzsmirigy tapinthatóvá válik.

FONTOS! A fenti tüneteket nem szabad elhanyagolni, amennyiben ezeket tapasztaljuk, feltétlenül kérjünk orvosi segítséget! Az időben felismert daganat többsége jó eséllyel gyógyítható!

A téma harmadik része a következő héten…

A legfontosabb tudnivalók a világon egyedülálló fermentált búzacsíra-kivonat készítményünkről.
További termékinformáció: 06 (1) 2020 290

Itt elérhetők a TV-ben, rádióban, újságban és interneten megjelent fontos és hasznos információk készítményeinkről.

Információs weboldal szakmai közönség (onkológusok, orvosok, gyógyszerészek) részére magyar, angol, német, francia és spanyol nyelven.

Itt megtalálja, mikor, hol és milyen kedvezmények vagy akciók segítik Önt a vásárlásban.

Kedvező árú, diszkrét szolgáltatásunk 2008 óta áll vásárlóink rendelkezésére.
Telefonon is rendelhet: 06 (1) 301 0141

Budapesten és 5 vidéki városban állunk az érdeklődők, betegek rendelkezésére.

Csatlakozzon hozzánk most! Köszönjük, ha megosztja híreinket ismerőseivel!

Információs anyag (szórólap, szórólaptartó, plakát, mappa) rendelési lehetőség gyógyszertárak, drogériák, bioboltok, gyógyászati szaküzletek és háziorvosok részére!