Szent Györgyi Albert és az Avemar

Az Avemar egy igazi Hungarikum, tiszteletadás Szent-Györgyi Albert, a magyar Nobel-díjas tudós emlékének, akinek az öröksége nyomán a termék kutatása, fejlesztése elindult.

Magyarország hírnevét öregbíti, hogy magyar kutatócsoport révén vált nemzetközi találmánnyá, hazai gyártóüzem szakemberei dolgozták ki a gyártási technológiáját és a kiváló minőségű magyar búzacsíra képezi a gyógyszer-technológiai előállítás alapját.

Avemar Kisokos sorozatunk legújabb részében az Avemar kutatásának folyamatáról számolunk be bővebben...

...a búzacsíra élesztővel történő kezelésével (fermentációjával) 1940-ben foglalkoztak először új-zélandi kutatók. Az ő munkájukra alapozva 1952-ben brit tudósok állapították meg, hogy a kezelt búzacsírában a kinon molekulák egyik típusa van jelen. (ÉRDEKESSÉG! A kinonok gyűrűs szerkezetű szerves molekulák, amelyek sok alapvető életfolyamatban, például a sejtlégzésben töltenek be fontos szerepet.).

E felismerések biokémiai jelentőségére Szent-Györgyi Albert mutatott rá. Kutatásai alapján feltételezte, hogy a daganatok kialakulása kapcsolatban áll a kinonok és az aszkorbinsav hiányával. Elképzelése szerint ezeknek a vegyületeknek elsődleges szerepük lehet az immunitás fenntartásában is. Az 1970-es években mesterségesen előállított kinon-molekulákkal laboratóriumi kísérletek egész sorozatát végezte el, és kimutatta, hogy bizonyos kinon-molekulákat és a C-vitamint együtt adagolva daganatellenes hatás érhető el.

Szent-Györgyi kutatásait Hidvégi Máté - aki az 1980-as évek végén a kanadai gabona hivatal laboratóriumában dolgozott - folytatta. Megkapta a Szent-Györgyi által használt kinonokat azért, mert elő akart állítani egy természetes alapú kinon-koncentrátumot. Kutató társaival együtt számtalan kinonforrást és dúsítási eljárást megvizsgáltak.

Az 1990-es évek elején Hidvégiéknek laboratóriumi méretekben sikerült előállítaniuk egy olyan búzacsíra kivonatot, amely a kívánt kinonokat (úgynevezett benzokinonok) optimális mennyiségben és arányban tartalmazta. A technológiát üzemi méretre növelve - az idők során - több tíz kilogramm kivonathoz jutottak.

Az MSC munkanevű - Avemar néven védjegyzett -, a búzacsíra fermentációjával előállított, természetes alapú kinonkoncentrátumot tartalmazó készítménnyel kapcsolatos biológiai vizsgálatok számos pozitív eredményt hoztak, mely szerint:

  • erősíti a szervezet védekező rendszere, az immunrendszer működését,

  • gátolja a daganatok kifejlődését, ezen belül főleg az áttétek kialakulását,

  • megköti a sejtekre veszélyes, erősen oxidáló molekulákat, s csökkenti a rákkeltő anyagok (karcinogének) daganatképző hatását.

(FONTOS! A toxikológiai vizsgálatok során semmi olyan jelet nem észleltek, amely a szer káros hatására utalt volna!)

Talán példa nélkül áll a magyar orvostudományi kutatások történetében az a szakmai összefogás, amely az Avemar-ral kapcsolatos további kutatásokat lehetővé tette.

Klinikai vizsgálatok indultak, és folytatódtak, illetve megsokszorozódtak az Avemarral kapcsolatos alaptudományi és kísérletes kutatások is, amelyek ma is folynak

A legfontosabb tudnivalók a világon egyedülálló fermentált búzacsíra-kivonat készítményünkről.
További termékinformáció: 06 (1) 2020 290

Itt elérhetők a TV-ben, rádióban, újságban és interneten megjelent fontos és hasznos információk készítményeinkről.

Információs weboldal szakmai közönség (onkológusok, orvosok, gyógyszerészek) részére magyar, angol, német, francia és spanyol nyelven.

Itt megtalálja, mikor, hol és milyen kedvezmények vagy akciók segítik Önt a vásárlásban.

Kedvező árú, diszkrét szolgáltatásunk 2008 óta áll vásárlóink rendelkezésére.
Telefonon is rendelhet: 06 (1) 301 0141

Budapesten és 5 vidéki városban állunk az érdeklődők, betegek rendelkezésére.

Csatlakozzon hozzánk most! Köszönjük, ha megosztja híreinket ismerőseivel!

Információs anyag (szórólap, szórólaptartó, plakát, mappa) rendelési lehetőség gyógyszertárak, drogériák, bioboltok, gyógyászati szaküzletek és háziorvosok részére!