A szupportív terápiák alkalmazása

A daganatos megbetegedések gyógyításának lényege, hogy a rosszindulatú, gyorsan osztódó sejtek elpusztuljanak. Ezen kezelések támogatásához nyújtanak segítséget a kiegészítő, un. szupportív terápiák.

Az Avemar Kisokos 10. részében ezekről a kezelési formákról számolunk be részletesebben…

A daganatos sejtek lényege, hogy „halhatatlanok”, folyamatosan osztódnak és szaporodnak; a kemoterápiás gyógyszerek az osztódást és így a növekedést próbálják megállítani.

A baj az, hogy nem csak daganatos sejtek osztódását állítják meg, hanem azokét az egészséges sejtekét is, amelyekre a szervezet működéséhez szükség van, és ebből következnek a közismert mellékhatások: hányinger, hányás, testsúlycsökkenés, a haj kihullása, csontvelő károsodása, stb. Ezek a hatások nem mindenkinél és nem egyenlő mértékben jelentkeznek, de akiknél igen, ők elég sokat szenvednek tőle.

A mellékhatások egy része un. szupportív, vagyis támogató kezeléssel jelentősen mérsékelhető.

A szupportív kezelések akkor a legeredményesebbek, ha már a kemoterápiával vagy a sugárkezeléssel egy időben megkezdődnek. Ily módon biztosítható a kapcsolódó tünetek és mellékhatások hatékony csökkentése, valamint a lehető legjobb életminőség. A szupportív kezelések minden életkorban és daganattípustól függetlenül képesek segíteni.

Szupportív terápia a hányinger, hányás csökkentése éppúgy, mint a bőr- és nyálkahártya-problémák kezelése, vagy a hasmenés vagy épp a székrekedés orvoslása. Szintén a szupportív terápiák részeként igyekeznek megelőzni a fehérvérsejtszám kóros csökkenését, a daganatellenes terápiával összefüggő fertőzések kialakulását.

Az erőnlét, a terhelhetőség megőrzésének egyik kulcsa a tápláltsági szint biztosítása, a kóros fogyás megelőzése és mérséklése a támogató kezelések egyik alappillére.

Az egyik legfontosabb támogató kezelés a pszichés segítség, és egyáltalán nem szégyen szakemberhez fordulni. Az új élethelyzethez való lelki alkalmazkodás nagy befolyással bír a betegség lefolyására, a gyógyulásba vetett bizalom megőrzése akár szakemberek segítségével is, sokat tud segíteni a kezelések alatt és a gyógyuláshoz is hozzájárul.

A szupportív terápiák nem daganatellenes kezelések, viszont hiányukban a gyógyszeres terápiák a szükségesnél sokkal több szenvedést okozhatnak a betegeknek, amelyek nagy hányada általuk jelentősen mérsékelhető.

Folytatás új témával a következő héten…

A legfontosabb tudnivalók a világon egyedülálló fermentált búzacsíra-kivonat készítményünkről.
További termékinformáció: 06 (1) 2020 290

Itt elérhetők a TV-ben, rádióban, újságban és interneten megjelent fontos és hasznos információk készítményeinkről.

Információs weboldal szakmai közönség (onkológusok, orvosok, gyógyszerészek) részére magyar, angol, német, francia és spanyol nyelven.

Itt megtalálja, mikor, hol és milyen kedvezmények vagy akciók segítik Önt a vásárlásban.

Kedvező árú, diszkrét szolgáltatásunk 2008 óta áll vásárlóink rendelkezésére.
Telefonon is rendelhet: 06 (1) 301 0141

Budapesten és 5 vidéki városban állunk az érdeklődők, betegek rendelkezésére.

Csatlakozzon hozzánk most! Köszönjük, ha megosztja híreinket ismerőseivel!

Információs anyag (szórólap, szórólaptartó, plakát, mappa) rendelési lehetőség gyógyszertárak, drogériák, bioboltok, gyógyászati szaküzletek és háziorvosok részére!