Megkönnyítheti a mindennapokat a reflexológia | Avemar

Megkönnyítheti a mindennapokat a reflexológia

A Michigan Állami Egyetem kutatói minden eddiginél erőteljesebb bizonyítékot találtak arra, hogy a reflexológia - a fáraók kora óta alkalmazott speciális talpmasszázs - segíthet a rákos betegek tüneteinek enyhítésében is.

A Nemzeti Rák Intézet finanszírozásában készült munkáról az Oncology Nursing Forum közölt cikket. Ez volt az első nagyobb léptékű kísérlet a standard rákterápia kiegészítéseképpen alkalmazott reflexológia témakörében.

A reflexológia alapja az a feltételezés, hogy a talp bizonyos pontjainak stimulációja javíthatja az annak megfelelő szervek, mirigyek és más testrészek működését.

A fent említett kutatásban 385 olyan nő vett részt, akik előrehaladott, áttétes mellrák miatt részesültek kemoterápiában vagy hormonkezelésben.

Véletlenszerűen három csoportra osztották őket: néhányukat képzett talpreflexológus kezelte, mások placebo hatású talpmasszázst kaptak, a többiek pedig standard orvosi terápiában részesültek.

A kutatókat meglepte, hogy a kezelés elsősorban a testi funkciókra fejtette ki hatását, és nem a pszichére, illetve nem számítottak arra sem, hogy a placebo talpmasszázs-csoport tagjainak kimerültsége is csökkenni fog. A vizsgálati időszakban a reflexológushoz járók között jelentősen csökkent a mellrákosok körében gyakori légszomj is.

Habár csak nemrég kezdték kutatni a reflexológia tudományos alapjait, a világ számos táján alkalmazzák évezredek óta.

Érdemes próbát tenni, kiegészítő kezelésként a hagyományos orvoslás mellett sok panaszt enyhíthet, illetve lehet jó hatással a közérzetre!

Szállítási díjak

Rendelési érték Szállítási díj
1 - 10 000 Ft 990 Ft
10 001 - 30 000 Ft 1 490 Ft
30 000 Ft felett 0 Ft

A GLS Futárszolgálat tájékoztatója

A megrendelt terméket kiszállító GLS Futárszolgálat e-mailben tájékoztatja Önt a következők szerint:

  • A szállítás előtti munkanapon e-mail üzenetet kap, hogy másnap csomagja érkezik, illetve utánvét esetén tájékoztatást ad a futárnak fizetendő összegről is.
  • A szállítás napján elküldött e-mail tartalmazza majd a csomagszámot, a várható 3 órás kiszállítási időszakot, a futár telefonszámát és az ügyfélszolgálat elérhetőségét.