Megkönnyítheti a mindennapokat a reflexológia

A Michigan Állami Egyetem kutatói minden eddiginél erőteljesebb bizonyítékot találtak arra, hogy a reflexológia - a fáraók kora óta alkalmazott speciális talpmasszázs - segíthet a rákos betegek tüneteinek enyhítésében is.

A Nemzeti Rák Intézet finanszírozásában készült munkáról az Oncology Nursing Forum közölt cikket. Ez volt az első nagyobb léptékű kísérlet a standard rákterápia kiegészítéseképpen alkalmazott reflexológia témakörében.

A reflexológia alapja az a feltételezés, hogy a talp bizonyos pontjainak stimulációja javíthatja az annak megfelelő szervek, mirigyek és más testrészek működését.

A fent említett kutatásban 385 olyan nő vett részt, akik előrehaladott, áttétes mellrák miatt részesültek kemoterápiában vagy hormonkezelésben.

Véletlenszerűen három csoportra osztották őket: néhányukat képzett talpreflexológus kezelte, mások placebo hatású talpmasszázst kaptak, a többiek pedig standard orvosi terápiában részesültek.

A kutatókat meglepte, hogy a kezelés elsősorban a testi funkciókra fejtette ki hatását, és nem a pszichére, illetve nem számítottak arra sem, hogy a placebo talpmasszázs-csoport tagjainak kimerültsége is csökkenni fog. A vizsgálati időszakban a reflexológushoz járók között jelentősen csökkent a mellrákosok körében gyakori légszomj is.

Habár csak nemrég kezdték kutatni a reflexológia tudományos alapjait, a világ számos táján alkalmazzák évezredek óta.

Érdemes próbát tenni, kiegészítő kezelésként a hagyományos orvoslás mellett sok panaszt enyhíthet, illetve lehet jó hatással a közérzetre!

A legfontosabb tudnivalók a világon egyedülálló fermentált búzacsíra-kivonat készítményünkről.
További termékinformáció: 06 (1) 2020 290

Itt elérhetők a TV-ben, rádióban, újságban és interneten megjelent fontos és hasznos információk készítményeinkről.

Információs weboldal szakmai közönség (onkológusok, orvosok, gyógyszerészek) részére magyar, angol, német, francia és spanyol nyelven.

Itt megtalálja, mikor, hol és milyen kedvezmények vagy akciók segítik Önt a vásárlásban.

Kedvező árú, diszkrét szolgáltatásunk 2008 óta áll vásárlóink rendelkezésére.
Telefonon is rendelhet: 06 (1) 301 0141

Budapesten és 5 vidéki városban állunk az érdeklődők, betegek rendelkezésére.

Csatlakozzon hozzánk most! Köszönjük, ha megosztja híreinket ismerőseivel!

Információs anyag (szórólap, szórólaptartó, plakát, mappa) rendelési lehetőség gyógyszertárak, drogériák, bioboltok, gyógyászati szaküzletek és háziorvosok részére!