Originális filmtabletta fejlesztése daganatos betegek számára készült tápszerből | Avemar

Originális filmtabletta fejlesztése daganatos betegek számára készült tápszerből

A Biropharma Kft. 2008 októberében pályázati támogatást nyert el az Új Magyarország Fejlesztési Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program támogatási rendszerében az „Originális filmtabletta fejlesztése daganatos betegek számára készült tápszerből” megnevezésű projektje megvalósításához. A kutatás-fejlesztési munka során sikerült megvalósítani, hogy a már több mint 10 éve mikrogranulátum formában gyártott hagyományos Avemar korszerű filmtabletta formában is elérhető váljon a daganatos betegek számára.

A megvalósítás érdekében elsőként olyan analitikai műszereket, gyógyszeripari vizsgáló berendezéseket szereztünk be, amelyek lehetővé tették a kutatás-fejlesztési folyamat munkafázisainak messzemenő elemzését, és a szükséges stabilitási vizsgálatok elvégzését.  

A kísérleti munkát három alternatív irányban indítottuk annak érdekében, hogy kiválaszthassuk azt a megoldást, amely majd funkcionális tulajdonságaiban a legmegfelelőbb, stabil, és üzemi léptékben jól reprodukálható eljárással, ugyanakkor gazdaságosan gyártható tablettát eredményezi.

Az egyik kiválasztott tablettázási alternatíva laboratóriumi szintű kísérleti munkáit a Budapesti Műszaki Egyetem Szerves Kémia és Technológia  Tanszékének kutatói végezték el, azonban ez az alternatíva igen jelentős költségigénye miatt egyelőre nem  bizonyult gazdaságosan gyárthatónak.
A további két megoldási alternatíva közül számos kísérleti variáns részletes vizsgálatával, az eljárás optimalizálásával sikerült eljutni ahhoz a technológiához, amellyel az Avemar filmtabletta rendkívül összetett követelményrendszerét maradéktalanul kielégítő terméket hoztunk létre. (A kutatás-fejlesztési és az azt követő engedélyeztetési munkát a Biropharma fejlesztési és minőségbiztosítási igazgatója, Nagypálné Déri Klára fogta össze).

A nemzetközileg elismert Avemar termék 12 éves múltja során folyamatosan bizonyított Magyarország és további 13 ország piacán. Bízunk abban, hogy a választékbővítéssel segítjük a termék még szélesebb körű sikeres alkalmazását a daganatos betegek kezelésének kiegészítésében.

Kunfehértó, 2010. május  


Szállítási díjak

Rendelési érték Szállítási díj
1 - 10 000 Ft 990 Ft
10 001 - 30 000 Ft 1 490 Ft
30 000 Ft felett 0 Ft

A GLS Futárszolgálat tájékoztatója

A megrendelt terméket kiszállító GLS Futárszolgálat e-mailben tájékoztatja Önt a következők szerint:

  • A szállítás előtti munkanapon e-mail üzenetet kap, hogy másnap csomagja érkezik, illetve utánvét esetén tájékoztatást ad a futárnak fizetendő összegről is.
  • A szállítás napján elküldött e-mail tartalmazza majd a csomagszámot, a várható 3 órás kiszállítási időszakot, a futár telefonszámát és az ügyfélszolgálat elérhetőségét.