Originális filmtabletta fejlesztése daganatos betegek számára készült tápszerből

A Biropharma Kft. 2008 októberében pályázati támogatást nyert el az Új Magyarország Fejlesztési Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program támogatási rendszerében az „Originális filmtabletta fejlesztése daganatos betegek számára készült tápszerből” megnevezésű projektje megvalósításához. A kutatás-fejlesztési munka során sikerült megvalósítani, hogy a már több mint 10 éve mikrogranulátum formában gyártott hagyományos Avemar korszerű filmtabletta formában is elérhető váljon a daganatos betegek számára.

A megvalósítás érdekében elsőként olyan analitikai műszereket, gyógyszeripari vizsgáló berendezéseket szereztünk be, amelyek lehetővé tették a kutatás-fejlesztési folyamat munkafázisainak messzemenő elemzését, és a szükséges stabilitási vizsgálatok elvégzését.  

A kísérleti munkát három alternatív irányban indítottuk annak érdekében, hogy kiválaszthassuk azt a megoldást, amely majd funkcionális tulajdonságaiban a legmegfelelőbb, stabil, és üzemi léptékben jól reprodukálható eljárással, ugyanakkor gazdaságosan gyártható tablettát eredményezi.

Az egyik kiválasztott tablettázási alternatíva laboratóriumi szintű kísérleti munkáit a Budapesti Műszaki Egyetem Szerves Kémia és Technológia  Tanszékének kutatói végezték el, azonban ez az alternatíva igen jelentős költségigénye miatt egyelőre nem  bizonyult gazdaságosan gyárthatónak.
A további két megoldási alternatíva közül számos kísérleti variáns részletes vizsgálatával, az eljárás optimalizálásával sikerült eljutni ahhoz a technológiához, amellyel az Avemar filmtabletta rendkívül összetett követelményrendszerét maradéktalanul kielégítő terméket hoztunk létre. (A kutatás-fejlesztési és az azt követő engedélyeztetési munkát a Biropharma fejlesztési és minőségbiztosítási igazgatója, Nagypálné Déri Klára fogta össze).

A nemzetközileg elismert Avemar termék 12 éves múltja során folyamatosan bizonyított Magyarország és további 13 ország piacán. Bízunk abban, hogy a választékbővítéssel segítjük a termék még szélesebb körű sikeres alkalmazását a daganatos betegek kezelésének kiegészítésében.

Kunfehértó, 2010. május  


A legfontosabb tudnivalók a világon egyedülálló fermentált búzacsíra-kivonat készítményünkről.
További termékinformáció: 06 (1) 2020 290

Itt elérhetők a TV-ben, rádióban, újságban és interneten megjelent fontos és hasznos információk készítményeinkről.

Információs weboldal szakmai közönség (onkológusok, orvosok, gyógyszerészek) részére magyar, angol, német, francia és spanyol nyelven.

Itt megtalálja, mikor, hol és milyen kedvezmények vagy akciók segítik Önt a vásárlásban.

Kedvező árú, diszkrét szolgáltatásunk 2008 óta áll vásárlóink rendelkezésére.
Telefonon is rendelhet: 06 (1) 301 0141

Budapesten és 5 vidéki városban állunk az érdeklődők, betegek rendelkezésére.

Csatlakozzon hozzánk most! Köszönjük, ha megosztja híreinket ismerőseivel!

Információs anyag (szórólap, szórólaptartó, plakát, mappa) rendelési lehetőség gyógyszertárak, drogériák, bioboltok, gyógyászati szaküzletek és háziorvosok részére!