| Avemar

Rákra utaló jelek a leleten, avagy mik azok a tumormarkerek?

Milyen rövidítések jelzik a leleten a tumormarkereket? Melyiket figyeljük a vér-, melyiket a vizeletlabor eredményen? 

A válasz az Avemar Kisokos következő részében az alábbi oldalon olvasható:

Hogyan támogassuk rákbeteg szerettünket?

Egy daganatos megbetegedés komoly kihívást jelent a beteg és környezete számára egyaránt. Mindenki támogatni szeretné rákbeteg partnerét, családtagját vagy barátját a betegség idején, de nem mindenki tudja, hogyan tegye ezt úgy, hogy az valóban a beteg javát szolgálja. 

Ehhez kínál segítséget az Avemar Kisokos következő fejezete:

Megkönnyítheti a mindennapokat a reflexológia

A Michigan Állami Egyetem kutatói minden eddiginél erőteljesebb bizonyítékot találtak arra, hogy a reflexológia - a fáraók kora óta alkalmazott speciális talpmasszázs - segíthet a rákos betegek tüneteinek enyhítésében is.

Részletek a témáról az Avemar Kisokosban, az alábbi linken olvashatók:

Sugárterápia: hatásai és mellékhatásai II.

A sugárkezelés során a beteg érintett testtáját a lehető legcélzottabban nagy energiájú, ionizáló sugárzásnak teszik ki.

Hatására a sejtek genetikai állománya roncsolódik, így végső soron a sejtosztódás gátlása révén fejti ki tumorsejt-pusztító hatását.

Az előző héten elkezdett téma folytatása, a sugárterápiás eljárás menete és mellékhatásai részletesebben itt olvasható:

Sugárterápia: hatásai és mellékhatásai I.

A sugárterápia napjainkban a daganatos betegek kezelésében a második leggyakrabban alkalmazott terápiás eljárás.

Jóllehet a radioterápia lehetősége egyidős a röntgen-technika felfedezésével, viszonylag fiatal, alig két évtizedes múltra tekint vissza az a rohamos fejlődés, melynek nyomán ma már olyan technikai eszközök, klinikai használatra alkalmas részecskegyorsítók, sugárforrások állnak rendelkezésre, amelyekkel hatékonyan és minimális mellékhatások mellett lehet a radioterápiával gyógyítani.

Célja lehet a rákos daganat elpusztítása, a daganatnövekedés megfékezése és a fájdalomcsillapítás.

Részletek a témáról az alábbi linken érhetők el az Avemar kisokos következő részében:

A jóga hatása a daganatos betegségre

Számos tanulmány bizonyítja, hogy a jóga javítja a rákbetegségben szenvedők, illetve a betegségen átesettek életminőségét: csökkenti a stresszt, javítja az alvás minőségét és a hangulatra is jó hatással van.

További részletek a témáról az Avemar Kisokos következő részében itt olvashatók

Rák: hipochondria, vagy valós félelem?

A félelem a ráktól nem egyszerű hipochondria, inkább széleskörű pszichózisnak hívhatjuk, amely mind az egyének, mind a társadalom szintjén képes súlyos károkat okozni. Ugyanis a betegséget sokszor nem a helyén kezeljük…

Vélt, vagy valós félelmeinkről bővebb információk az Avemar Kisokos következő részében itt érhetők el

Táplálkozás

Az étvágycsökkenés és fogyás együtt jár a daganatos megbetegedésekkel, emiatt a daganatos beteg táplálkozása külön odafigyelést igényel. A betegség diagnosztizálásakor a beteg és családja sok információval szembesül a betegségről, az újabb vizsgálatokról, a gyógyszerekről és a kezelési módokról.

Sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy a szakorvossal történő rövid találkozások során szinte nincs rá idő - talán még másodlagosnak is tűnhet - hogy a beteg testsúlyáról is szó essen.

Az Avemar Kisokos következő része a felmerülő táplálkozási kérdések megválaszolásában nyújthat segítséget

Mit kell tudni a TNM-rendszerről?

Minden daganatos betegség kezelésének alapvető követelménye a pontosan meghatározott stádium besorolás, mivel ettől függ a kezelés, a különböző klinikai stádiumú daganatos betegségek sok esetben eltérően kezelendőek.

A rendszer meghatározása és pontos részletei az alábbi oldalon olvashatók bővebben az Avemar Kisokos következő részében:

Az alkohol és a rák betegség kapcsolata

Magyarországon jelenleg 800 ezer regisztrált alkoholista él, de az úgynevezett nagyivók száma 2,5 millióra is tehető.
Ne higgyük, hogy napi egy pohárka ital teljesen ártalmatlan: egy új kutatás eredményei igazolták, hogy a rendszeres alkohol fogyasztás szerepet játszhat a rák betegség kialakulásában is.

Évente 30 ezren halnak meg alkohollal összefüggő betegségben, ezért is fontos, hogy odafigyeljünk a magunk és a környezetünkben élők alkohol fogyasztási szokásaira.

Az alkohol és a rák kialakulásának kapcsolatáról a következő linkre kattintva olvashat bővebben:

Tavasz és nyár rák betegen – ezt érdemes elkerülni!

A legtöbb beteg kedvenc évszaka a tavasz és a nyár, hiszen ilyenkor minden vidámabb, frissebb, sokaknak könnyebb a gyógyulás is.

Azonban vannak dolgok, amikre a biztonságuk és a gyógyulásuk érdekében a daganatos betegeknek különösen oda kell figyelniük ezekben az évszakokban.

Van speciális tanács rákbetegeknek a nyári meleggel, illetve a napozással kapcsolatban?

A válaszok az Avemar Kisokos következő részében olvashatók az alábbi oldalon:

Nem csak tüdőrákot okozhat a dohányzás!

Az iparilag fejlett országokban - köztük Magyarországon - a dohányzás felelős a halálos kimenetelű rákos megbetegedések mintegy harmadáért. A rákos halálozások egyharmada tehát pusztán azzal megelőzhető lenne, ha kiküszöbölnénk a dohányzást.

Minden, amit a dohányzás és a rákos megbetegedések kapcsolatáról tudni érdemes Avemar Kisokos sorozatunk következő részében az alábbi linken érhető el:

Rák betegség – A fizikai mozgás segíthet?

Magyarországon, az emberek jelentős része nagyon keveset mozog a mindennapokban, s ez sokszor még tovább csökken egy daganatos betegség diagnózisa után. Holott sosem késő elkezdeni: egyre több tudományos publikáció támasztja alá, hogy a rendszeresen, intenzíven sportoló rákbetegeknek jobbak a gyógyulási, a túlélési esélyei, tovább és jobb életminőségben élnek, mint akik passzívak.

Vajon sporttal (is) küzdhetünk a daganatok ellen?

Az Avemar Kisokos 18. része erre a kérdése keresi a választ...

A daganattípusok tünetei III.

Magyarországon a halálozási okok második helyén a daganatos megbetegedések állnak. Évente több mint 70 ezer új daganatos beteget diagnosztizálnak.

Éppen ezért különösen fontos a megelőzés, a rendszeresen elvégzett ön- és szűrővizsgálatok, valamint a megfelelő életmód, a helyes életvezetés. Mindezek mellett fontos odafigyelni testünk jelzéseire (is), és ha bármilyen - daganatra specifikus - figyelmeztető tünetet észlelünk, akkor haladéktalanul orvoshoz fordulni!

Milyen specifikus, jellegzetes figyelmeztető tünetek jelentkezhetnek a különböző daganattípusok esetében?

Avemar Kisokos sorozatunk 17. részében egy már korábban megkezdett téma 3. részét olvashatják.

Hogyan mondjam el: rákos vagyok?

Egyszerűen és röviden – tanácsolják a szakemberek. A tapasztalatok szerint így a legjobb megosztani az ismerősökkel, barátokkal és rokonokkal, ha kiderül a rák diagnózisa. De mi a helyzet azokkal, akik félnek szeretteik, munkatársaik reakciójától? Hogyan készíthetők fel hozzátartozóink a daganatos betegséggel járó tünetek és kezelések következményeire?

Avemar Kisokos sorozatunk következő részében a tájékoztatás lehetőségeiről olvashat bővebben...

A daganattípusok tünetei II.

Fontos odafigyelni testünk jelzéseire, és ha bármilyen - daganatra specifikus - figyelmeztető tünetet észlelünk, akkor haladéktalanul orvoshoz fordulni.

Milyen specifikus, jellegzetes figyelmeztető tünetek jelentkezhetnek a különböző daganattípusok esetében?

Avemar Kisokos sorozatunk 14. részében ezt, a már múlt héten megkezdett témát folytatjuk...

A daganattípusok tünetei I.

Magyarországon a halálozási okok második helyén a daganatos megbetegedések állnak. Évente több mint 70 ezer új daganatos beteget diagnosztizálnak.

Éppen ezért különösen fontos a megelőzés, a rendszeresen elvégzett ön- és szűrővizsgálatok, valamint a megfelelő életmód, a helyes életvezetés. Mindezek mellett fontos odafigyelni testünk jelzéseire (is), és ha bármilyen - daganatra specifikus - figyelmeztető tünetet észlelünk, akkor haladéktalanul orvoshoz fordulni!

Milyen specifikus, jellegzetes figyelmeztető tünetek jelentkezhetnek a különböző daganattípusok esetében?

Avemar Kisokos sorozatunk 14. részében erre a kérdésre keressük a válaszokat.

Kemoterápiás mellékhatások II.

Milyen mellékhatásokkal számolhatunk a kemoterápiánál? Hogyan védhetők ki a nem kívánt hatások?

Avemar Kisokos sorozatunk 13. részében egy már korábban megkezdett témát, a kemoterápiás kezelések mellékhatásainak ismertetését, illetve azok csökkentésének lehetőségeit folytatjuk…

Szent Györgyi Albert és az Avemar

Az Avemar egy igazi Hungarikum, tiszteletadás Szent-Györgyi Albert, a magyar Nobel-díjas tudós emlékének, akinek az öröksége nyomán a termék kutatása, fejlesztése elindult.

Magyarország hírnevét öregbíti, hogy magyar kutatócsoport révén vált nemzetközi találmánnyá, hazai gyártóüzem szakemberei dolgozták ki a gyártási technológiáját és a kiváló minőségű magyar búzacsíra képezi a gyógyszer-technológiai előállítás alapját.

Avemar Kisokos sorozatunk legújabb részében az Avemar kutatásának folyamatáról számolunk be bővebben...

Kemoterápiás mellékhatások I.

Milyen mellékhatásokkal számolhatunk a kemoterápiánál? Hogyan védhetők ki a nem kívánt hatások?

Avemar Kisokos sorozatunk heti témája a kemoterápiás kezelés okozta mellékhatásokkal és azok csökkentésének lehetőségeivel foglalkozik.

A szupportív terápiák alkalmazása

A daganatos megbetegedések gyógyításának lényege, hogy a rosszindulatú, gyorsan osztódó sejtek elpusztuljanak. Ezen kezelések támogatásához nyújtanak segítséget a kiegészítő, un. szupportív terápiák.

Az Avemar Kisokos 10. részében ezekről a kezelési formákról számolunk be részletesebben…

Kemoterápia, adjuváns, neoadjuváns...

Sajnos ezekkel a szavakkal már elég sokan találkoztak, de a pontos meghatározásukkal kevesek vannak tisztában.
Hogy pontosan mit is jelentenek ezek az onkológiai szakkifejezések, azt Avemar Kisokos sorozatunk jelenlegi, 9. fejezetében részletezzük Önöknek.

Hogyan tovább a diagnózis után?

Rák: ijesztő szó, de ma már nem feltétlenül jelent végleges ítéletet. Avemar Kisokos cikksorozatunk 8. témája a rák betegség kezdeti időszakáról, a diagnózis feldolgozásának folyamatáról nyújt bővebb tájékoztatást.

Miért olyan fontos szervezetünknek a C-vitamin?

Avemar Kisokos sorozatunk 7. részében a C-vitaminnal, valamint a C-vitamin egészséges és (daganatos) beteg szervezetre gyakorolt hatásával foglalkozunk.
Kitérünk arra is, hogyan alkalmazható (egyáltalán fogyasztható-e) a C-vitamin az Avemar készítményekkel együtt...

Valóban daganatos betegséget okoz(hat) a stresszes életmód II.?

Folytatva az előző héten elkezdett témát Avemar Kisokos cikk sorozatunk 6. részében a már kialakult daganat és a pszichológia kapcsolatát járjuk részletesebben körbe...

Szállítási díjak

Rendelési érték Szállítási díj
1 - 10 000 Ft 990 Ft
10 001 - 30 000 Ft 1 490 Ft
30 000 Ft felett 0 Ft

A GLS Futárszolgálat tájékoztatója

A megrendelt terméket kiszállító GLS Futárszolgálat e-mailben tájékoztatja Önt a következők szerint:

  • A szállítás előtti munkanapon e-mail üzenetet kap, hogy másnap csomagja érkezik, illetve utánvét esetén tájékoztatást ad a futárnak fizetendő összegről is.
  • A szállítás napján elküldött e-mail tartalmazza majd a csomagszámot, a várható 3 órás kiszállítási időszakot, a futár telefonszámát és az ügyfélszolgálat elérhetőségét.