Loading...
rák és sport

Magyarországon, az emberek jelentős része nagyon keveset mozog a mindennapokban, s ez sokszor még tovább csökken egy daganatos betegség diagnózisa után. Holott sosem késő elkezdeni: egyre több tudományos publikáció támasztja alá, hogy a rendszeresen, intenzíven sportoló rákbetegeknek jobbak a gyógyulási, a túlélési esélyei, tovább és jobb életminőségben élnek, mint akik passzívak.

Vajon sporttal (is) küzdhetünk a daganatok ellen?

A rendszeres és örömmel végzett mozgás nagyon pozitív hatású az emberi szervezetre. Azon kívül, hogy véd a stressz káros hatásaitól, serkentően hat az immunrendszerre, csökkenti a vércukor szintjét, valamint a – több ráktípus növekedését is serkentő – fölösleges ösztrogént és tesztoszteront. Ezeken nem elhanyagolható szempont, hogy lelkileg is nagyon jótékony hatású.

Akik súlyos betegséggel kell, hogy szembe nézzenek, gyakran küzdenek depresszióval. Számukra is hasznos lehet a mozgás, mert elűzi, nem engedi felszínre törni a negatív gondolatokat. A mozgás serkenti azokat a sejtjeinket, amelyek képesek harcolni a rák ellen: tulajdonképpen erősíti a szervezet öngyógyító képességét. Ezek miatt mondják a sportolást „rákmegelőzőnek” is. Csak jól kell csinálni!

Természetesen nem mindegy, milyen mozgást és hogyan végzünk. Például a boltba leszaladás, vagy három kör a bevásárlóközpontban nem számít sportnak.

A vizsgálatok szerint minden ráktípusnál más az a mozgásmennyiség, ami segítség lehet a betegség leküzdésében, vagy a kiújulás megelőzésében.

Sok kórházban dolgoznak gyógytornászok, érdemes segítséget kérni tőlük, hogy olyan mozgássort tanítsanak meg, amely figyelembe veszi a szervezet aktuális állapotát, az esetleges társbetegségeket, panaszokat és lehetőségeket. A fizioterápiás foglalkozás motivációt is ad és segít megtalálni a személyre szabott, optimális mozgásformát.

 

 

 

 

 

Azonos hatóanyagtartalom, filmtabletta és italpor formátum.

Tabletta formátumot előnyben részesítőknek

Filmtabletta

Filmtabletta

2 x 150 db (300 db)/doboz

Nyelési nehézségekkel küzdőknek

Granulátum

Italpor

30 tasak/doboz

D-Vitamin hiánnyal küzdőknek

Italpor D-vitaminnal

Italpor D-vitaminnal

30 tasak/doboz

Csökkentett segédanyagot kedvelőknek

Liofilizátum

Liofilizált italpor

30 tasak/doboz

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak. Részletek